​Beleggersvereniging wil met Ahold aan tafel over fusie

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt Ahold om opheldering over de trage communicatie over de fusiegesprekken. Ahold-aandeelhouders hebben mogelijk schade geleden omdat het concern hen niet adequaat heeft geïnformeerd over de besprekingen, stelt de VEB.

De fusiebesprekingen kwamen zaterdag 11 mei aan het licht toen de Vlaamse krant De Tijd daarover berichtte op basis van meerdere bronnen. De beurs reageerde daar maandag op en het Ahold-aandeel en de koers stegen flink. 'Toch zullen veel aandeelhouders de berichtgeving niet op waarde hebben kunnen schatten omdat een bevestiging van Ahold die dag uitbleef', aldus VEB. Het concern bevestigde de gesprekken een dag later.

De vereniging vroeg het concern vorige maand ook al om duidelijkheid, maar daar heeft Ahold niet afdoende op gereageerd. De VEB wil nu een persoonlijk gesprek met de raad van bestuur en de raad van commissarissen van het concern om 'de zorgen van beleggers weg te nemen over mogelijk vroegtijdig lekken van koersgevoelige informatie'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!