​Inditex blijft met dubbele cijfers groeien

Het Spaanse modeconcern Inditex heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met zeventien procent zien stijgen. In de maanden februari tot en met april werd in totaal 4,37 miljard euro omzet geboekt. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

Inditex zag zijn omzet het afgelopen boekjaar al met dertien procent stijgen. Het moederbedrijf van onder meer Zara en Bershka zegt het afgelopen kwartaal geprofiteerd te hebben van identieke omzetgroei over de hele wereld. Daarnaast werd het winkelbestand met 63 vestigingen uitgebreid naar 6746 panden.

De Spaanse retailer zag zijn nettowinst eveneens met dubbele cijfers toenemen; met 28 procent naar 521 miljoen euro. De meeste werknemers van Inditex mogen aan het einde van het jaar tien procent van de winstgroei verdelen.

De groei van Inditex zet ook in zijn tweede kwartaal door. In de periode tot 7 juni ging de omzet in constante valuta met 13,5 procent omhoog.

Het Spaanse modeconcern beschikt momenteel over zo'n zestig vestigingen in ons land. Eind mei maakte het bekend hier ook winkels van Stradivarius en Oysho te openen. De eerste winkels van die formules komen in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!