Elf investeringsmaatschappijen willen Hunkemöller overnemen van PAI Partners. Ook het Japanse lingerielabel Peach John zou een gegadigde zijn, meldt De Financiële Telegraaf.

Investeerder 3i en CVC hebben belangstelling om de lingerieketen verder in Europa uit te rollen. Hunkemöller is momenteel in negen Europese landen actief. Ook de investeringsmaatschappijen Carlyle, Ares, Sycamore, Bridgepoint en Pamplona zijn geïnteresseerd, terwijl Fast Retailing eveneens op een overname zou zinnen. Fast Retailing heeft onder meer de Japanse keten Uniqlo in handen.

Hunkemöller wil naar verluidt het liefst verder met één partij die verdere internationale expansie wil financieren. De lingerieketen staat voor 550 miljoen euro in de etalage (elf maal de ebitda). Een aantal partijen als Apax, Charterhouse en EQT zouden vanwege de hoge vraagprijs hebben afgezien van een bod.

De gegadigden konden tot woensdag een bod neerleggen. PAI Partners besluit de komende dagen op basis daarvan met welke partijen onderhandeld wordt. Hunkemöller is sinds begin 2011 in handen van PAI Partners, dat de retailer voor 265 miljoen euro overnam van Maxeda.