​Optie1 wil met vijftig winkels groeien

Telecomretailer Optie1 wil zijn winkelbestand voor eind 2016 met vijftig vestigingen hebben uitgebreid. Daarvoor is een zoektocht gestart naar zowel bestaande franchisers als 'prospect ondernemers'. Dat laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Optie1 beschikt momenteel over zeventig telecomwinkels onder zijn eigen naam. Vorig jaar werden nog elf vestigingen van One Mobility en GSMSHOP omgebouwd. Daarnaast nam het concern onlangs een meerderheidsbelang in Phone House. De beoogde expansie staat echter los van die nog niet afgeronde samenwerking, stelt de woordvoerder. “We kijken voor de opening van deze vijftig winkels alleen naar Optie1."

Waar Phone House zichtbaar is in de grotere steden, is Optie1 vooral in kleinere plaatsen te vinden. De snelgroeiende telecomretailer ziet zichzelf dan ook als de lokale specialist, met persoonlijke service en onafhankelijk advies. 'We houden van lokaal ondernemerschap, met oog voor de omgeving', aldus de winkelketen.

Optie1 is naar eigen zeggen continu bezig om zijn aanbod te vernieuwen. Zo werd onlangs in samenwerking met tweedehands Apple-verkoper Leapp een samenwerking gestart. In een aantal winkels van Optie1 is inmiddels een shop-in-shop geopend, waar consumenten terecht kunnen voor refurbished Apple-producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!