​Roland Palmer per direct weg bij Blokker

Bestuursvoorzitter Roland Palmer vertrekt bij Blokker Holding na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen. De neef van Jaap Blokker vervolgt zijn loopbaan buiten het concern.

Palmer was sinds 2009 in dienst van Blokker Holding. Na het overlijden van zijn oom werd hij in juli 2011 benoemd tot bestuursvoorzitter. Onder leiding van Palmer zag het concern zijn winst steeds verder teruglopen. Zo lag de operationele winst vorig jaar nog maar op 65,3 miljoen euro, tegenover 139,5 miljoen euro een jaar eerder.

Ook de omzet van Blokker Holding loopt de laatste jaren steeds verder terug. Om het tij te keren werd vorig jaar de Transformatiestrategie 2017 geïntroduceerd. Als onderdeel van die strategie kwamen winkelketens als Blokker, Leen Bakker en Big Bazar met nieuwe winkelconcepten en werd de innovatietak Nextail opgericht.

Het retailconcern maakte vorige maand nog bekend de omzet in zijn vernieuwde winkels duidelijk te zien stijgen. Daarnaast nam de online omzet vorig jaar met bijna een kwart toe naar 98 miljoen euro. Dat bedrag moet in 2017 zijn doorgegroeid naar driehonderd miljoen euro.

Palmer wordt opgevolgd door vicevoorzitter Theo de Kool, tot er een definitieve opvolger wordt aangesteld. De raad van commissarissen zegt Palmer veel dank verschuldigd te zijn voor het feit dat hij in 2011 de uitdaging is aangegaan om onder moeilijke marktcondities de organisatie te leiden. De Kool zal de vorig jaar ingezette strategie verder vormgeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!