​Noodkreet Utrechtse winkeliers om Jumbo Foodmarkt

De komst van Jumbo Foodmarkt naar Leidsche Rijn Centrum is een catastrofe voor retailers in winkelcentrum Terwijde. Dat schrijft de lokale winkeliersvereniging in een noodkreet aan het Utrechtse college, meldt deStadUtrecht.nl.

Jumbo opent in 2017 een supermarkt van bijna zesduizend vierkante meter in het Utrechtse winkelcentrum. De Veghelse keten neemt daar de plek in van een pand dat oorspronkelijk voor een warenhuisketen was bedoeld. De gemeente Utrecht zag zich echter genoodzaakt om de plannen voor Leidsche Rijn Centrum aan te passen vanwege het uitblijven van geïnteresseerde retailers en de kritiek van vastgoedeigenaar Corio en projectontwikkelaar ASR.

De gemeente verbreekt volgens de winkeliers van winkelcentrum Terwijde echter de gemaakte afspraak dat er geen grote supermarkt in het nieuwe winkelgebied zou komen. Leidsche Rijn Centrum wordt volgens de vereniging nu een regionaal winkelcentrum.

Daarnaast wijzen de winkeliers erop dat gratis parkeren het unique selling point van Terwijde zou blijven. Nu liggen er echter plannen om bezoekers van Leidsche Rijn Centrum de eerste twee uur niets te laten betalen. Tot slot is het vorig jaar geopend winkelcentrum Terwijde door financiële belangen van de gemeente en de ontwikkelaar zelf al te groot geworden. De winkeliers vrezen dat ook de helft van de winkels die nu nog bezet zijn, straks leeg komt te staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!