​HEMA krijgt lagere kredietbeoordeling

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de beoordeling van HEMA verlaagd van B+ naar B. Dat betekent dat S&P minder positief is over de kredietwaardigheid van de winkelketen.

HEMA maakte vorig jaar bekend 715 miljoen euro aan schulden te herfinancieren. S&P noemde HEMA destijds een speculatieve belegging, omdat de retailer kwetsbaar zou zijn voor tegenvallers.

De verlaging van de kredietbeoordeling hangt volgens het bedrijf samen met de operationele prestaties van HEMA, die zwakker zijn dan verwacht. De retailer blijft het lastig houden vanwege het aanhoudende moeilijke economische klimaat en de scherpe concurrentie. S&P verwacht dat HEMA operationeel zwak blijft presteren, maar dat de omzetkrimp zal afvlakken. Daarnaast zal de winkelketen zijn marktpositie kunnen handhaven.

HEMA maakte vorige maand bekend aan een uitgebreid plan te werken die zijn prestaties in ons land moet verbeteren. De keten draaide vorig jaar een nettoverlies van 189,2 miljoen euro, waarbij de Nederlandse winkelomzet met 4,3 procent terugliep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!