​'Blokker heeft veel kroonprinsen versleten'

De starre raad van commissarissen van Blokker Holding heeft veel potentiële bestuursvoorzitters doen vertrekken. Dat zegt retailkenner Rupert Parker Brady tegen RetailNews.

De raad van commissarissen van Blokker Holding liet de recent opgestapte bestuursvoorzitter Roland Palmer te weinig ruimte. “Commissaris Albert Blokker en Palmer hadden mot, waarbij een soort koude oorlog gaande was."

Palmer had geen echte zeggenschap om moeilijke knopen door te hakken. Dat kwam voort uit de verouderde bedrijfscultuur die de erfenis is van Jaap Blokker. “Jaap duldde geen tegenspraak en daardoor zijn de goede mensen met ambities allang vertrokken. Blokker heeft hierdoor veel kroonprinsen versleten." Voormalig Leen Bakker-ceo Peter Verveen was volgens Parker Brady een kroonprins. Verveen stuurde de woonketen van 2000 tot 2005 aan en is nu voorzitter van de raad van commissarissen van Halfords. “De huidige bedrijfscultuur is de de achilleshiel van Blokker", aldus Parker Brady.

De opvolger van Palmer moet daarom een retailer zijn die de raad van commissarissen het hoofd kan bieden. Voormalig HEMA-ceo Ronald van Zetten is volgens Parker Brady zo iemand. “Van Zetten is een ervaren retailer, die financieel onafhankelijk is. Hij kan het zich veroorloven om de raad van commissarissen tegen de haren in te strijken."

Op RetailWatching gaat Rupert Parker Brady verder in op de competenties die de nieuwe bestuursvoorzitter van Blokker Holding moet hebben. Daarnaast belicht hij de voors en tegens van een aantal potentiële opvolgers van Roland Palmer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!