​Consumentenvertrouwen naar hoogste punt in acht jaar

De stemming onder consumenten is deze maand flink verbeterd ten opzichte van mei. Het saldo van het percentage positieve en negatieve antwoorden steeg met 4 punten naar 6, het hoogste niveau in bijna acht jaar tijd. Dat maakt het CBS donderdag bekend.

Consumenten zijn met name positiever over het economisch klimaat. De koopbereidheid verbetert iets, omdat consumenten minder negatief oordelen over hun eigen financiële situatie en ze het een gunstigere tijd vinden voor het doen van grote aankopen.

Het statistiekbureau laat verder weten dat de bestedingen in april opnieuw zijn gestegen. Ten opzichte van april vorig jaar werd er vooral meer uitgegeven aan gas, huishoudelijke apparaten, woninginrichting, kleding en schoenen.

In totaal namen de consumentenbestedingen met anderhalf procent toe in vergelijking met 2014. Er werd twee procent meer besteedt aan duurzame goederen, terwijl de uitgaven aan voedings- en genotmiddelen juist iets terugliepen. De omstandigheden voor consumptie na april zijn volgens het CBS verder verbeterd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!