​Tesco en Sainsbury's weg uit metrostations

Tesco en Sainsbury's nemen na anderhalf jaar afscheid van hun afhaalpunten in metrostations. De Britse supermarktketen hebben besloten geen vervolg te geven aan een samenwerking met vervoersbedrijf Transport for London (TfL).

Tesco verlaat tien parkeerterreinen van metrostations, waar de afhaalservice werd aangeboden. Asda, Waitrose en Ocado houden de samenwerking nog altijd in stand, maar kunnen volgens The London Evening Standard snel het voorbeeld van hun branchegenoten volgen. Bronnen rond de twee vertrekkende ketens stellen namelijk dat de afhaalpunten nauwelijks werd gebruikt door forenzen, maar alleen door consumenten die er speciaal voor naartoe reden.

Tesco en Sainsbury's laten weten zich te gaan richten op de click & collect-diensten in hun eigen vestigingen. “We gaan samen met hen kijken of we nieuwe mogelijkheden binnen ons netwerk kunnen vinden", zegt head of retail Stuart Anderson van TfL. Voor het grootste deel van zijn retailpartners was de pilot volgens hem wel een groot succes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!