​Mode- en sportbranche halveert zondagtoeslag

Werkgevers in de mode- en sportbranche hebben met vakorganisatie AVV een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao. Onderdeel daarvan is dat de zondagtoeslag wordt verlaagd van honderd naar vijftig procent.

De verlaging van de toeslag is het gevolg van de toenemende populariteit van de zondag als winkeldag. Werken op zondag is volgens het Alternatief voor Vakbond steeds normaler, zoals werken op zaterdag en in de avond dat eerder al geworden is. Medewerkers die nu in dienst zijn en op zondag werken, worden met extra loon of vrije tijd gecompenseerd.

CNV Dienstenbond wijst er echter op dat een behoorlijk aantal medewerkers maar een beperkte periode in deze branche actief is. “Deze medewerkers zullen in de toekomst simpelweg onder slechtere condities aangenomen worden”, aldus onderhandelaar Agostino Di Giacomo Russo.

De vakbond spreekt van een onderonsje tussen de werkgevers en AVV, dat nauwelijks leden in de branche zou hebben. CNV laat het er niet bij zitten, zegt hij. Zo blijft de bond INretail benaderen om in gesprek te gaan. Eerder liepen de gesprekken met de brancheorganisatie stuk, omdat INretail volgens Di Giacomo Russo alleen maar geïnteresseerd was in het verlagen van de zondagstoeslag en maatregelen die slecht zouden uitpakken voor het personeel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends