​Rivièra Maison maakt virtueel inrichten mogelijk

Rivièra Maison laat klanten binnenkort hun eigen woning virtueel inrichten. De Nederlandse woonretailer brengt daar nog deze zomer een app voor uit. Dat is bij de opening van de Store of the Future bekendgemaakt.

Klanten kunnen de app downloaden en daarin foto’s van hun eigen woning inladen. De inrichting is vervolgens virtueel aan te passen. Zo kunnen ze hun eigen bank virtueel weghalen en vervangen door een bank uit het assortiment van Rivièra Maison. De app zorgt er daarbij voor dat de bank juist wordt geschaald en de omgeving mee verandert.

De app kan ook gebruikt worden in een fysieke winkel zoals de Store of the Future. De meubels zijn namelijk voorzien van NFC-chips, waardoor ze virtueel mee naar huis genomen kunnen worden. Klanten kunnen zo kijken hoe de potentiële aankoop er in hun eigen omgeving uitziet en welke kleur hun voorkeur heeft.

De applicatie is gemaakt door INDG, een bureau dat is gespecialiseerd in 3d-visualisatie. Rivièra Maison introduceert de app in de Store of the Future, die dinsdag zijn deuren heeft geopend in winkelcentrum New Babylon in Den Haag. Daar test HEMA onder meer een virtuele spiegel en probeert vanHaren schoenen te verkopen met minder voorraad. Zie meer van de Store of the Future op RetailWatching.



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!