​The Phone House verdwijnt uit België

De Belgische telecomprovider Proximus neemt afscheid van winkelformule The Phone House. De winkels worden tegen het einde van het jaar gesloten of omgebouwd tot Proximus Centers.

De bekendmaking volgt op het besluit van het Mededingingscollege dat Proximus niet langer verplicht is om bepaalde telecomproviders aan te bieden. Dat was tijdens de overname van de winkelformule in 2011 vastgelegd. Proximus had gevraagd die verplichting op te heffen.

Winkels waarin meerdere telecomproviders zijn gevestigd, zijn volgens de providers zelf niet meer van deze tijd. Zo heeft elke operator inmiddels zijn eigen winkelnetwerk.

Twintig tot 25 vestigingen worden omgebouwd tot Proximus Centers, waar alleen diensten van de provider zelf te koop zijn. De overige veertien tot negentien filialen worden gesloten.

In ons land ging Phone House vorig jaar eveneens over tot winkelsluitingen. Carphone Warehouse sloot zo’n vijftig vestigingen, waarna de keten werd verkocht aan Optie1. De nieuwe eigenaar liet daarbij weten allebei de merken te handhaven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!