​Haarlem protesteert tegen komst outlet

De gemeente Haarlem vreest dat Amsterdam The Style Outlets leidt tot een verkeerschaos. De gemeente heeft daarom officieel bezwaar ingediend bij de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, meldt het Haarlems Dagblad.

Het outletcentrum wordt gebouwd op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg, vlakbij Amsterdam. Projectontwikkelaar Neinver kreeg onlangs de omgevingsvergunning voor de bouw. De gemeente vreest echter voor grote files op de A9, waardoor de binnenstad van Haarlem slecht bereikbaar wordt voor consumenten. "Het is voor ons een belangrijke randvoorwaarde dat de verkeersafwikkeling goed wordt geregeld. Wij zijn er nog niet van overtuigd dat dit gegarandeerd is", zegt wethouder Cora-Yfke Sikkema.

De angst is ongegrond, vindt wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Zo wordt er met Rijkswaterstaat en de provincie gekeken naar een goede verkeersdoorstroming.

Amsterdam The Style Outlets krijgt een oppervlakte van achttienduizend vierkante meter en gaat ongeveer 150 winkels bevatten. Medio 2017 moeten de deuren van het outletcentrum openen. Het gebied moet een internationale high-end winkelbestemming worden met bekende Nederlandse en internationale merken uit het hogere segment.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends