Plus, Boon’s Markt en MCD vervangen een deel van hun vleesaanbod door diervriendelijkere varianten. Zo bieden MCD en Boon’s Markt voor het einde van dit jaar alleen nog kip aan die langer leeft en meer ruimte krijgt.

Ook Plus stopt met het aanbieden van zogenoemde plofkippen. Vanaf begin augustus komt er een einde aan de kiloknallers en wordt ook de reguliere niet langer in de folderacties gepromoot. Begin 2016 wordt ook de reguliere kip vervangen door een diervriendelijker soort.

Consumenten waarderen vlees van biologische kippen en de Beter Leven-kip, stelt de supermarktketen. Het aandeel Beter Leven-kip is inmiddels toegenomen naar vijftien procent. Deze stijging is voor Plus aanleiding om zijn volledige kipassortiment te verduurzamen.

Daarnaast krijgt het varkensvlees een ster van het Beter Leven-keurmerk, terwijl alle vestigingen een rundvleesassortiment met twee sterren van hetzelfde keurmerk krijgen. Op dit moment beschikt tachtig procent van de Plus-supermarkten over varkensvlees met een Beter Leven-ster. De laatste veertig winkels volgen dit najaar. De supermarktketen gaat daarnaast onder meer zijn biologische vlees en vegetarische producten vaker in de aanbieding doen.