​Batavia Stad start pendeldienst voor toeristen

Batavia Stad vervoert vanaf morgen shoppers vanuit Amsterdam naar het outletcentrum en weer terug. De zogenoemde shopping shuttle is zeven dagen per week beschikbaar.

Shoppers stappen ’s ochtends in bij het Amsterdam Victoria Plaza Hotel en worden hier na een dag shoppen bij Batavia Stad weer afgezet. Volwassenen betalen vijftien euro voor een retourticket en kinderen 7,50 euro. In de bus krijgen de passagiers een modemagazine uitgereikt met informatie over het outletcentrum.

Batavia Stad hoopt met zijn shopping shuttle meer toeristen uit onder meer China en Arabische landen te trekken. Het winkelgebied zag vorig jaar zijn omzet door internationale bezoekers met dertig procent stijgen.

Batavia Stad telt nu ruim honderd winkels en wil dit najaar starten met het realiseren van extra winkelmeters. Eind 2016 moeten er daardoor 45 nieuwe winkels aan het outletcentrum zijn toegevoegd. Door de geplande 5500 vierkante meter aan het gebied toe te voegen, ontstaat er een totale verkoopoppervlakte van 31 duizend vierkante meter.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends