​Van Veen: ‘Jumbo wordt steeds meer van mij’

Cfo Ton van Veen bemoeit zich bij Jumbo met de keuze van producten in de winkels en de inrichting van distributiecentra. De supermarktketen wordt steeds meer van hem, zegt hij in Het Financieele Dagblad. “Niet financieel, want ik heb alleen winstbewijzen, geen aandelen.”

Van Veen heeft sinds zijn komst in 2004 zijn stempel op Jumbo weten te drukken. Zo heeft hij volgens het dagblad als cfo naam gemaakt door ingenieuze overnames van Super de Boer en C1000. Bij Super de Boer werd eerst een deal gesloten met grootaandeelhouder Casino, waarna er geen bod werd uitgebracht op de aandelen maar op de assets. “Bij C1000 deden we ook dat soort dingen”, aldus Van Veen.

Van Veen maakt bij de supermarktketen onderdeel uit van de raad van bestuur, waartoe verder alleen de kinderen van oprichter Karel van Eerd behoren. Stellen dat hij daarom de enige intellectueel in de raad is, is volgens hem echter te oneerbiedig. “Bij een professioneel familiebedrijf gaan identiteit en professionaliteit hand in hand. De identiteit wordt gedragen door de familie, in symbiose met de professionaliteit in de raad van bestuur en de directie.”

Van Veen beschouwt zichzelf als een ondernemende cfo, die graag het bedrijf helpt groeien. Een functie als ceo lijkt er bij het familiebedrijf echter niet in te zitten. “Het is niet gezegd dat ik er nooit de baas word, maar het is inderdaad minder waarschijnlijk.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends