​Lief! gaat met één winkel verder

Kanz Financial Holding heeft nog geen anderhalf miljoen euro betaald voor de overname van lief! lifestyle. Onderdeel van de deal is het sluiten van alle winkels, op de conceptstore in Sliedrecht na. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Jeroen Princen.

Lief! werd in mei failliet verklaard, nadat al twee boekjaren in de rode cijfers waren afgesloten. Van de vier concrete biedingen van geïnteresseerde partijen, bood Kanz met bijna anderhalf miljoen euro het meest. Het concern achter onder meer Kids Fashion Group betaalt veruit het meest voor de voorraad (975 duizend euro) en tweehonderdduizend euro voor de goodwill. De rest van het bedrag is verdeeld over de IE-rechten, webshop, inventaris en debiteurenportefeuille.

De nieuwe eigenaar heeft tegenover de curator laten weten alleen de winkel in Sliedrecht open te houden. Ten tijde van het faillissement beschikte het merk nog over vijf winkels in Nederland en één in België. De verkoop van kleding via winkels was echter al geruime tijd verlieslatend, waardoor Lief! zelf de detailhandelsactiviteiten al wilde afstoten. De winkels worden de komende periode leeggehaald, zo laat Princen weten.

Oprichters John van den Herik en Yvonne Woudstra blijven bij het label betrokken, zo liet Van den Herik al weten aan RetailNews. “Wij kunnen met het door ons opgezette licentiemodel hier naar verwachting een succesvol vervolg aan geven. We worden met een klein team verantwoordelijk voor onder meer het design en de branding van lief!.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends