​Het nieuwste innovatielab van Adidas

Adidas heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om spraakmakende winkelconcepten. Zo werd de sneaker Superstar in stijl geëerd en werd er een heuse ‘Boost Energy Lab' geopend in Seoul. Stuk voor stuk in samenwerking met het bureau Urbantainer, dat ook voor zijn nieuwste kledinglijn weer wat origineels in petto heeft.

De nieuwste lijn van Adidas heeft de naam Climachill meegekregen: een nieuwe generatie actief verkoelende sportkleding. Om die omschrijving kracht bij te zetten opende het merk opnieuw een innovatielab in Seoul, als vervolg op de ‘Boost Energy Lab’.

Het store design is geheel geïnspireerd op de slogan ‘Maximum Cooling’. Dit ontwerp moet in combinatie met ‘emotional visualisation’ het gevoel van Climachill overbrengen naar consumenten. De winkel is onderverdeeld in twee delen: een ervarings- en displaygebied. In de eerste ruimte gaat het puur om het beleven van de lijn, door consumenten het gevoel van extreme koeling te bezorgen via meerdere zintuigen. In het midden staat een toren waarin de doorlaatbaarheid van het gebruikte draad wordt tentoongesteld, door de kleuren te veranderen op basis van de temperatuur. Een kiosk om foto’s te delen kan uiteraard niet ontbreken, evenals een hologram van de populaire Zuid-Koreaanse voetballer Heung Min Son.

In het tweede gedeelte zijn alle producten uitgestald: het blijft immers een winkel. Maar ook daar wordt voor de presentatie van de kledinglijn gebruikgemaakt van visuele kunstwerken.