​HEMA ziet opnieuw een directeur vertrekken

Alex Jonker is weg als directeur supply chain en e-commerce van HEMA. Hij is begonnen als executive vice president supply chain bij apotheekketen Mediq.

HEMA nam vorige maand al afscheid van financieel directeur Ad Walter. De afgelopen twee jaar vertrokken nog eens vier directieleden, waaronder ceo Ronald van Zetten. Van het oude directieteam van HEMA is alleen inkoopdirecteur Rob Heesen nog over.

Jonker was meer dan tien jaar in dienst van de winkelketen. Tussen 2004 en 2010 vervulde hij de functies van e-commercemanager en supply chain manager, waarna hij toetrad tot de directie van HEMA. In februari 2010 werd Jonker aangesteld als directeur supply chain en sinds november 2011 was hij ook directeur e-commerce.

Het vertrek van Jonker volgt op de bekendmaking van teleurstellende kwartaalcijfers. “We hebben een aantal prioriteiten opgesteld om onze prestaties te verbeteren, waarbij we ons specifiek richten op de logistiek”, liet ceo Tjeerd Jegen vorige week nog weten. Hoewel de voorraden in het eerste kwartaal waren gereduceerd is er volgens de retailer nog veel werk te doen.

In hoeverre het vertrek van Jonker iets te maken heeft met de logistieke ingrepen, is onduidelijk. Ook is nog niet bekend wie Jonker opvolgt. De winkelketen is niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!