​RFS Holland Holding komt in Britse handen

De Britse investeringsmaatschappij Apax Partners wordt de nieuwe eigenaar van Wehkamp, fonQ en Create2Fit. De huidige eigenaren van moederconcern RFS Holland Holding hebben al hun aandelen verkocht. Welk bedrag daarmee gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

De overname werd vorige week al aangekondigd door Het Financieele Dagblad, dat op basis van financiële bronnen sprak van een overnamesom van 450 miljoen euro. Eigenaren Ad Scheepbouwer, voormalig topman Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat zouden in dat geval flink cashen, aangezien zij samen over tachtig procent van de aandelen beschikken.

Apax noemt de marktpositie van Wehkamp en de sterke resultaten en vooruitzichten van RFS als redenen voor de aankoop. Waar RFS zijn omzet in het boekjaar 2013/2014 voor de eerste keer in negen jaar tijd zag teruglopen, laat het concern weten het afgelopen boekjaar juist flink gegroeid te zijn. Zo steeg de consumentenomzet van Wehkamp met twaalf procent naar 546 miljoen euro en kwam de totale omzet van RFS uit op 711,3 miljoen euro. De EBITDA groeide eveneens met dubbele cijfers en kwam uit op 46 miljoen euro.

“De afgelopen jaren hebben de op groei gerichte investeringen hun vruchten afgeworpen en zijn onze resultaten sterk verbeterd”, stelt ceo Gert van de Weerdhof. Door de inbreng van kapitaal en expertise van de Britse investeerder kan het concern met Wehkamp volgens hem nog sneller innovaties uitrollen, waarbij het accent ligt op klantbeleving, een breder assortiment en de beste servicepropositie.

Apax heeft ervaring in zowel de fysieke als online retail, met investering in Takko Fashion, Tommy Hilfiger, New Look en Calvin Klein/PVH. De overname, die nog wacht op de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, moet in het derde kwartaal worden afgerond.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends