​Specsavers groeit flink in Nederland

Specsavers heeft zijn omzet in ons land met 17,3 procent zien groeien naar 135 miljoen euro. Dat heeft de Britse optiekketen dinsdag bekendgemaakt.

De wereldwijde omzet van het familiebedrijf groeide in het afgelopen boekjaar met 9,1 procent naar 2,8 miljard euro. De groei van Specsavers wordt volgens country director Julie Perkins verklaard door de schaalgrootte van Specsavers, waardoor kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs mogelijk zijn. “Daarnaast werken we uiterst efficiënt, bijvoorbeeld door onze combinatie van oog- en hoorzorg onder één dak.”

In de hoorzorg zag Specsavers het verkoopvolume met 24 procent toenemen. Net als concurrent Hans Anders investeert de Britse retailer flink in zijn audicientak. Het afgelopen jaar introduceerde Specsavers onder meer een driekoppige leiding in het merendeel van zijn 118 vestigingen: een audicienpartner, optiekpartner en retailpartner, van wie de laatste de winkel en het team managet.

In totaal stak Specsavers 2,9 miljoen euro in de vernieuwing van zijn winkels. “En we hebben de ambitie om de komende jaren het aantal winkels flink uit te breiden”, zegt Perkins. Ze vertelde eerder op RetailWatching al dat Specsavers zijn winkelbestand wil vergroten door nog veertig tot vijftig ‘partnerwinkels’ te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!