​Paradigit sluit groot aantal winkels

Computerwinkelketen Paradigit neemt afscheid van bijna de helft van zijn winkelbestand. Tien van zijn 22 winkels gaan sluiten, als gevolg van de verschuiving naar internetverkoop. Dat laat directeur Joop Rijsterborgh weten tegenover Tweakers.

“De tien kleinste winkels gaan sluiten”, aldus Rijsterborgh. Welke winkels dat zijn zegt hij echter niet, omdat vanwege de vakantieperiode nog niet alle werknemers zijn ingelicht. Tweakers meldt dat in ieder geval de winkel in Arnhem dichtgaat.

In totaal verdwijnen 32 banen bij de retailer, waaronder dertien op het hoofdkantoor. Onder de ontslagen medewerkers zijn volgens de directeur oproepkrachten en zaterdagmedewerkers.

Paradigit ziet steeds meer computers en onderdelen bij webwinkels gekocht worden. Daarnaast is er volgens Rijsterborgh een ‘gebrek aan innovaties’ op computergebied. De retailer ziet zijn online tak naar eigen zeggen nog wel groeien.

Paradigit nam in het verleden concurrenten als Computerland over, waarvan verschillende vestigingen werden omgebouwd tot een filiaal van Paradigit. Daarnaast sloeg de winkelketen eerder dit jaar de handen ineen met Expert om te profiteren van inkoopvoordelen en samen te werken op het gebied van logistiek, reclame, kennisoverdracht, opleidingen en trainingen en service en installatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!