​V&D neemt eigen top op de schop

De directie van V&D wordt teruggebracht van de huidige negen naar vier leden. De directieleden voor HR, logistiek, e-commerce, IT en marketing worden uit hun functie gezet. Dat meldt RTL Z op basis van interne stukken.

Het nieuwe bestuur wordt gevormd door ceo John van der Ent, financieel directeur Jack Zantman, commercieel directeur Lilian Vos en operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof. Laatstgenoemde is nu nog ceo van La Place, maar de restaurantketen gaat verder zonder aparte directeur.

De vijf voormalig directieleden blijven onderdeel van het managementteam van V&D, stelt een woordvoerder tegenover de NOS. Nico Wartenbergh, de afgelopen twee jaar cio bij V&D, is echter vertrokken naar Rituals. Daar is hij deze maand in dienst getreden als cto, zo blijkt uit zijn LinkedIn-pagina.

De plannen lagen er al langer en maken onderdeel uit van de nieuwe strategie van de retailer, meldt bestuurder Niels Suijker van FNV. V&D bereikte onlangs met de vakbonden een akkoord over vierhonderd ontslagen om zijn loonkosten naar beneden te krijgen. “Het verbaast me dus niet dat de directie moet inkrimpen”, aldus Suijker.

Lees ook: V&D-eigenaar doet nieuwe miljoeneninvestering

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!