​V&D moet weg uit Purmerend

Het management van V&D is in conflict met vastgoedeigenaar Wereldhave over zijn winkel in Purmerend. Wereldhave heeft tot onvrede van de warenhuisketen de huur opgezegd.

V&D stelt dat het in gesprek was met de vastgoedeigenaar over het teruggeven van een deel van het winkeloppervlak in ruil voor huurverlaging. “Maar opeens werd daarvan afgezien. De huurbaas wilde een deel van de ruimte gebruiken voor de komst van een supermarkt.”

De vastgoedeigenaar is twee jaar terug begonnen aan een grootschalige renovatie van het winkelcentrum Eggert, waar het filiaal van V&D gevestigd is. “Op basis van die renovatie hebben we aangegeven bij V&D dat we deze vierkante meters terug willen hebben”, laat een woordvoerder weten tegen RTL Z.

V&D is onaangenaam verrast door de stap en is volgens een woordvoerder niet bang om juridische stappen te nemen tegen de verhuurder, omdat er een contract voor onbepaalde tijd ligt. De retailer verwachtte eerder deze maand nog overeenstemming te bereiken met alle verhuurders over een structurele huurverlaging. Bij veertig van de 62 panden was dat al gelukt.

Vastgoedeigenaren zijn volgens ceo John van der Ent er zelf ook bij gebaat dat V&D blijft bestaan. De retailer trekt namelijk honderd miljoen klanten, waardoor volgens hem zomaar tien procent van de winkels in de buurt kan wegvallen als V&D er niet meer is. "Even op de achterkant van een sigarendoos berekend, zou dat de maatschappij anderhalf miljard euro kosten."

De winkelketen sloot eerder dit jaar al zijn winkels in Oosterhout en het Haagse winkelcentrum Lelyweg, terwijl ook de Amsterdamse Kalvertoren wordt verlaten. Daartegenover staat de opening van een nieuw warenhuis in Uden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!