​Super de Boer en Jumbo na zes jaar over de brug

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een regeling getroffen in de zaak rond het voortijdig uitlekken van koersgevoelige informatie bij de overname van Super de Boer. De Stichting Procedure SdB, in het leven geroepen om de gerechtelijke procedure af te wikkelen, betaalt verkopende Super de Boer-aandeelhouders onder meer een schikkingsbedrag met een rentevergoeding. Dat heeft de VEB vrijdag bekendgemaakt.

Met de schikking komt een einde aan een jarenlang conflict, dat draaide om de vraag of Super de Boer het overnamebod van Jumbo in 2009 tijdig aan zijn aandeelhouders bekend had gemaakt. Het gerechtshof concludeerde eind vorig jaar al dat de supermarktketen mogelijke handel met voorkennis had kunnen vermijden door het overnamebod eerder te delen.

VEB-leden die hun aandelen hebben verkocht tussen 10 tot en met 17 september 2009 kunnen nu aanspraak maken op een vergoeding. Gedurende die periode liep de aandelenkoers van Super de Boer zonder duidelijke reden met bijna 25 procent op naar 3,50 euro. “Ik ben verheugd dat Stichting Procedure SdB de beleggers op deze wijze tegemoet komt”, aldus directeur Paul Koster.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends