​Ahold doet zaken met zieltogend A&P

Ahold heeft overeenstemming bereikt met het moederbedrijf van A&P over de aanschaf van 25 supermarkten. Het Nederlandse retailconcern betaalt The Great Atlantic & Pacific Tea Company in totaal 146 miljoen dollar (134,8 miljoen euro).

De deal heeft betrekking op winkels van Waldbaums, Pathmark en A&P. Die worden wanneer de transactie is afgerond omgebouwd tot de formule Stop & Shop, dat op dit moment over 395 vestigingen beschikt.

Ahold denkt in de tweede helft van dit jaar met de ombouw te kunnen starten, maar is nog in afwachting van goedkeuring van toezichthouders. Daarnaast kan A&P een hoger bod ontvangen en accepteren in een eventuele nog volgende veiling.

Het Amerikaanse supermarktconcern heeft net als vijf jaar terug een ‘Chapter 11’-procedure aangevraagd om zijn driehonderd vestigingen van een faillissement te behoeden. Behalve Ahold zouden ook Acme Markets en Kroger interesse hebben in de winkels.

Het is de tweede dat Ahold vestigingen van voormalige supermarktgigant A&P overneemt. Rond de eeuwwisseling nam Ahold de 125 vestigingen van A&P in ons land over van het Duitse Tengelmann, waarna ze opgingen in Schuitema-formule C1000.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!