​Blokker voor de rechter gesleept

Blokker Holding is de volgende in de rij retailers met een franchiseconflict. Een franchisenemer van Blokker heeft een kort geding aangespannen tegen het hoofdkantoor.

Het kort geding staat voor vrijdag gepland, bevestigt advocaat Theunis Meijer van ondernemer Wouter Fischer tegenover De Financiële Telegraaf. Fischer stelt dat leveringsproblemen bij het distributiecentrum tot omzetverlies heeft geleid. Daarnaast spreekt hij van verslechterde winstmarges op de producten die hij bij zijn franchisegever inkoopt. Het hoofdkantoor wil volgens Fischer over de rug van ondernemers geld verdienen door te spelen met marges, afdrachten en vergoedingen.

De ‘ernstige tekortkomingen’ hebben volgens de ondernemer geleid tot liquiditeitsproblemen bij zijn winkel in Delft. Blokker Holding is eind vorig jaar al gestopt met leveren, terwijl ook beslag werd gelegd op producten die eerder zijn geleverd.

De winkel in Delft is inmiddels in het rood terechtgekomen. Fischer wil dat de beslaglegging wordt opgeheven en tevens schadeloos gesteld worden door Blokker voor een periode van minimaal zeven tot acht weken, waarin de leveringsproblemen zich voordeden.

Blokker Holding erkent de problemen, maar de twee partijen worden het niet eens over de hoogte van een schadevergoeding. “Vooralsnog wordt door Blokker een marginale vergoeding geboden die zich in geen geval verhoudt tot de door Fischer geleden schade”, aldus de raadsman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!