​Gamma en Praxis kunnen Hornbach niet afweren

Hornbach kan nog dit jaar beginnen met de bouw van een nieuwe vestiging in Zwolle. Een nieuwe poging van concurrenten Gamma en Praxis om de komst te blokkeren is volgens De Stentor mislukt.

De bouwmarktketens hadden de gemeente voor de rechter gesleept, omdat die bezwaren tegen de verleende bouwvergunningen naast zich naar had gelegd. Dat had de gemeente niet mogen doen, ook al waren de bezwaren volgens de bestuursrechter onterecht. Gamma en Praxis protesteerden onder meer tegen de parkeernorm, een reclamemast en reclame op het gebouw en waren daarnaast bang voor files.

Bouwmarktketens proberen via de bestuursrechter al jaren de bouw van nieuwe winkels en uitbreiding van bestaande vestigingen te verbieden of in ieder geval vertragen. “Ik kan me geen plaats herinneren waar dat niet zo was”, zei expansiemanager Jacqueline Tijchon van Hornbach onlangs tegenover Trouw. De bezwaren komen volgens haar altijd van Praxis en Van Neerbos, de grootste franchisenemer van Gamma en Karwei. “Steeds zonder resultaat”, aldus Tijchon.

Intergamma trekt zich in ieder geval niets aan van het geklaag van Hornbach, zegt ceo Harm-Jan Stoter tegenover vakblad MIX. De franchiseorganisatie zal zich volgens hem blijven verzetten tegen de komst van nieuwe concurrenten. “Als Hornbach er voor pleit om te stoppen met die processen, klinkt dat voor mij als een kalkoen die pleit voor het afschaffen van Kerstmis.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!