​Amazon verrast met kwartaalcijfers

Amazon heeft een flinke omzetgroei in het tweede kwartaal beloond met zwarte cijfers. De omzet nam in vergelijking met vorig jaar met twintig procent toe tot 23,18 miljard dollar (21,12 miljard euro), terwijl een verlies van 126 miljoen dollar werd omgezet in een winst van 92 miljoen dollar. Dat blijkt uit tussentijdse cijfers die de Amerikaanse etailer donderdag heeft gepubliceerd.

Amazon zag zijn omzetgroei de laatste kwartalen teruglopen van circa twintig naar vijftien procent. Daarnaast werd drie maanden terug nog een nettoverlies van 57 miljoen dollar bekendgemaakt.

Beleggers reageerden dan ook positief op de laatste cijfers, waardoor de beurskoers door het dak ging. De totale marktwaarde van Amazon liep met bijna veertig miljard dollar op. Dat zorgt ervoor dat de webwinkel zo’n 264 miljard dollar waard is en Walmart (234 miljard dollar) van de troon is gestoten als grootste retailer.

Een kanttekening bij de cijfers is dat nagenoeg de volledige omzetgroei afkomstig is vanuit zijn thuisland. De internationale omzet nam slechts met drie procent toe tot 7,57 miljard dollar. In de eerste drie maanden van dit jaar was die omzet al met bijna twee procent teruggelopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends