​Handel in retailvastgoed in de lift

Het transactievolume in de Europese retailvastgoedsector kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 26 miljard euro. Dat is 28 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo berekent vastgoedadviseur JLL.

De flinke groei wordt veroorzaakt door transacties buiten de zeven grote Europese markten, waar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Finland en Zweden toe gerekend worden. Het aandeel van landen als Portugal en Tsjechië in het totale transactievolume nam flink toe, weet JLL-directeur Jeremy Eddy. “Deze markten zijn sterk vertegenwoordigd in de tien grootste deals van dit jaar.”

De overname van negen winkelcentra van Klépierre door Wereldhave voor 770 miljoen euro is de grootste deal van 2015 tot nu toe. In tegenstelling tot een jaar terug zijn er volgens JLL dit jaar maar weinig deals die richting de grens van een miljard euro gaan.

Eddy verwacht voor het tweede deel van 2015 echter meer grote overnames in de grote winkelstraten, zoals de verkoop van het pand van Primark in het Londense Oxford Street aan de vastgoedtak van Inditex. Consumenten houden namelijk weer van deze winkelstraten, stelt hij. “Deze locaties worden steeds dynamischer en dat zorgt ervoor dat ze in combinatie met sterke retailers een veilige en defensieve investering zijn voor de lange termijn.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends