​Plus en Spar samen naar CO2- en kostenreductie

Supermarktketens Spar en Plus hebben dankzij een logistieke samenwerking het aantal leveringen aan hun dc’s teruggebracht. In totaal waren er dertig procent minder leveringen, waardoor de totale CO2-uitstoot met ruim zestig procent werd teruggedrongen. Dat hebben de betrokken partijen bekendgemaakt.

In navolging van Sligro en Plus ging ook supermarktketen Spar dit jaar van start met gecombineerde vracht van fabrikanten SCA, Hero en Heinz. De distributiecentra van Plus in Middenbeemster en Spar in Alkmaar worden twee keer per week met dezelfde wagen van Plus bevoorraad. De leveringen vallen onder de regie van logistiek dienstverlener Nabuurs, dat daarvoor het GROEI-netwerk in het leven heeft geroepen.

Het netwerk wordt in samenwerking met de betrokken retailers stapsgewijs uitgebouwd. De locaties van Sligro en zusterformule Emté lagen nog te ver weg om ook bij dit project betrokken te zijn. In de toekomst zal echter opgeschaald worden met andere partijen, zodat meerdere locaties zich aan kunnen sluiten op het GROEI-Netwerk.

“Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer potentie zit in ketenbreed samenwerken en ik zie dit traject als een mooie start en voorbeeld voor anderen”, reageert directeur logistiek Rowell Versleijen van Plus. Ook zijn collega Edwin Brekelmans van Spar is blij met de kilometer- en CO2-reductie, die uiteindelijk tot kostenreductie en efficiency in de keten leiden. “Zeker in deze tijd, waarin retailers alert moeten zijn op kosten, is dit een prachtig resultaat.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!