​EBay zoekt naar duidelijkere koers

EBay stopt met verschillende mobiele applicaties en zijn sameday-deliveryservice eBay Now. De marktplaats moet meer focus hebben, laat chief product officer RJ Pittman weten in een reactie.

“Nu we naar een nieuwe toekomst voor eBay zoeken, moeten onze meest getalenteerde werknemers zich bezighouden met de platforms waar de meeste actie is”, zegt Pittman tegen CNET. De noodzaak voor sameday-delivery is voor het gros van de producten van eBay te gering, signaleert de marktplaats.

Ebay Now is beschikbaar in New York, Chicago, Dallas en delen van San Francisco. De snelle bezorgservice wordt aan het einde van deze week volledig gestaakt. Eind vorig jaar trok de marktplaats al de applicatie voor eBay Now terug.

De handelssite maakte daarnaast bekend de standalone applicaties eBay Motors, Fashion en Valet te schrappen. Hierdoor moet de primaire app van eBay groeien in populariteit, terwijl deze stap ook voor meer duidelijkheid onder klanten moet zorgen.

Eerder deze maand vond al de afscheiding tussen eBay en betaaldochter PayPal plaats. De etailer zoekt nog een koper voor zijn Enterprise-tak, zodat eBay alleen zijn marktplaatsdivisie over houdt. Deze tak was vorig jaar goed voor circa 49 procent van de 17,9 miljard dollar omzet (16,1 miljard euro) van de online speler.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends