​Schoenenwinkels van Macintosh nog diep in het rood

Macintosh Retail Group heeft in het eerste halfjaar een verlies van 16,7 miljoen euro geleden met zijn schoenenwinkels in de Benelux. Het verlies valt wel wat lager uit dan een jaar eerder, toen de winkels 22 miljoen euro in het rood stonden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.

De fashionwinkels in de Benelux zijn de enige vestigingen die Macintosh na zijn herstructurering wil overhouden. De nettowinst van de Britse activiteiten, Kwantum en Nea International kwam op 12,3 miljoen euro uit, maar zit ook de verkoop van het laatstgenoemde bedrijfsonderdeel voor zestien miljoen euro in. In totaal boekte Macintosh nog altijd een verlies van 4,4 miljoen euro.

De omzet van de fashionwinkels in de Benelux in het eerste halfjaar liep met bijna drie procent terug tot 203,7 miljoen euro. Die omzetdaling wordt echter voornamelijk veroorzaakt door de inkrimping van het winkelbestand van 614 naar 557 vestigingen. Het marktaandeel van de schoenenwinkels nam volgens ceo Kurt Staelens wel toe, zowel fysiek als online.

Het bedrijfsresultaat van de te continueren activiteiten groeide weliswaar met 7,5 miljoen euro, maar is nog altijd 11,9 miljoen euro negatief. Het concern achter onder meer Dolcis, Manfield en Scapino had volgens Staelens last van margedruk door het ruimen van voorraden uit het slechte winterseizoen 2014 en door noodzakelijke prijsacties.

Kwantum, dat op het punt staat om verkocht te worden, boekte een omzetstijging van zeventien procent naar 104,8 miljoen euro en een nettowinst van 1,9 miljoen. De Britse schoenenwinkels schreven een verlies van zes miljoen euro. De omzet steeg weliswaar met bijna tien procent naar 112,9 miljoen euro, maar bij constante wisselkoersen lag de omzet 2,9 procent lager.

Staelens maakte eerder deze week bekend de opbrengst van Kwantum en zijn Britse activiteiten te willen gebruiken om uit de schulden te komen. De verkoopopbrengst van Nea International werd al gebruikt voor aflossing. Door negatieve resultaten in het laatste kwartaal van vorig jaar en het eerste kwartaal van dit jaar nam de schuld desondanks met 2,1 miljoen toe tot 82,2 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends