​Appdate: Domino’s, CurrentC en Infiniti

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Domino’s, CurrentC en Infiniti.

Domino’s
Pizzaketen Domino’s heeft zijn app geschikt gemaakt voor de Apple Watch. Daardoor zien Nederlandse klanten de status van hun bestelling via de Pizza Tracker op hun wearable van Apple. Van de bestelling zelf, de bereiding, het moment dat de pizza de oven in gaat tot aan het moment dat de bestelling onderweg is.

De consument moet voor de nieuwe feature de app downloaden en zijn Apple Watch linken met zijn iPhone. De bestelling wordt via de iPhone app geplaatst, waarna de Apple Watch de Pizza Tracker toont en een pushbericht zendt wanneer de fase van de bestelling wijzigt. “Mensen worden steeds mobieler en vinden het gewoon dat ze overal bereikbaar zijn en overal onze pizza’s kunnen bestellen. Wij gaan hierin mee met onze technologische ontwikkelingen. De Apple Watch is nog maar het begin”, aldus ceo André ten Wolde.

CurrentC
Niet alle retailers zijn fan van Apple Pay. In de angst om te veel geld kwijt te raken aan het toch al machtige technologieconcern werken grote retailers aan een eigen initiatief. Onder meer Walmart, Target en Best Buy geld gestoken in de ontwikkeling van de mobiele applicatie CurrentC. Merchant Customer Exchange is verantwoordelijk voor dit antwoord op Apple Pay, dat in augustus zijn opwachting moet maken.

Hoewel het nog onduidelijk is hoe de app eruit komt te zien, staat CurrentC al direct voor grote uitdagingen. Want waarom zouden consumenten die app gaan gebruiken, als er ook al alternatieven zijn van zowel Apple als Google en vele andere bedrijven. Bovendien is CurrentC volgens de eerste criticasters minder aantrekkelijk voor retailers omdat de controle op transacties van klanten strenger zou zijn. Per slot van rekening werd CurrentC bij een eerste test vorig jaar al gehackt.

Infiniti
De Japanse autofabrikant Infiniti zet een app om consumenten hun gewenste auto samen te laten stellen. Zij kunnen nu thuis hun ideale Infiniti samenstellen, waarna de gegevens worden doorgestuurd naar de dealer op het moment dat de klant daar via diezelfde app een afspraak plant. Daardoor kennen de verkopers de wensen van de klant wanneer zij de showroom binnenstappen om een auto van het luxemerk van Nissan aan te schaffen.

“Met de app willen wij onze klanten een optimale aankoopervaring bieden”, aldus manager communicatie Kyle Bazemore bij Infiniti USA. “De app biedt hen de mogelijkheid om zich thuis volledig te verdiepen in de opties van de verschillende modellen. De keuzes die zij thuis maken, worden vervolgens door de verkoper in de showroom gebruikt bij de daadwerkelijke aankoop van de auto.”