​Delhaize noteert omzetstijging

Delhaize heeft zijn omzet in het tweede kwartaal met 3,2 procent zien stijgen. De omzet komt daarmee uit op 6,1 miljard euro.

De supermarktketen presteert daarmee beter dan verwacht. Analisten rekenden volgens Bloomberg op een groei van een gemiddeld één procent. Ook de onderliggende bedrijfswinst kwam met 233 miljoen euro hoger uit dan verwacht. Marktkenners rekenden op circa 197 miljoen euro.

Vooral de activiteiten in de Verenigde Staten stuwden de resultaten. De winkels in Amerika waren goed voor een omzetgroei van 3,2 procent. In België daalde de omzet met 0,3 procent. Delhaize heeft het al langer zwaar in zijn thuismarkt. De keten zit in een reorganisatie waarbij achttienhonderd van de zestienduizend Belgische werknemers hun baan verliezen.

Ceo Frans Muller ziet echter het marktaandeel in België verbeteren. Hij geeft aan uit te kijken naar het combineren van de activiteiten van Ahold en Delhaize. De ketens maakten eind juni hun fusieplannen bekend. Vanaf medio volgend jaar gaan de concerns verder als Ahold Delhaize.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!