​Ahold stapt alsnog in Fair Food-programma

Ahold neemt naar eigen zeggen als eerste grote supermarktketen in de Verenigde Staten deel aan het Fair Food-programma. Daarmee komt het Nederlandse concern tegemoet aan een oproep van onder meer vakbond FNV en stichting FairWork.

Eerlijke en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden zijn volgens FNV, FairWork en enkele andere organisaties geen norm in de voedselproductie. In het Fair Food-programma werken telers, landarbeiders en retailers samen om de werkers op de velden een fatsoenlijke beloning en bejegening te garanderen. De organisaties schreven in april een open brief aan Ahold, omdat het concern in tegenstelling tot grote retailers als McDonald’s, Burger King en de ‘grootste Amerikaanse concurrent Walmart’ niet meewerkte.

Ahold liet destijds al weten gesprekken te voeren over een eventuele deelname. Het moederbedrijf van onder meer Stop & Shop en Giant Food gaat nu onder meer betalen voor de inkoop van tomaten, waarbij de meerprijs wordt verdeeld onder de veldwerkers. Verder doet Ahold een extra financiële bijdrage aan de organisatie en wordt het programma gesteund via zijn marketingkanalen. Zo worden de winkels voorzien van displays en wordt het Fair Food-programma ook online onder de aandacht gebracht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!