​Duizenden werknemers slepen Abercrombie & Fitch voor de rechter

Abercrombie & Fitch is door 62 duizend medewerkers voor de rechter gedaagd vanwege een schending van de arbeidsrechten. De fashionretailer dwingt hen om kleding uit elke nieuwe collectie aan te schaffen, zonder dat ze deze kosten kunnen declareren.

Werknemers stellen verder dat Abercrombie & Fitch hen naar huis stuurde of diensten inkortte als ze niet voldeden aan de kledingvoorschriften. Daarmee maakt de keten zich schuldig aan discriminatie en illegale activiteiten, zegt hun advocaat tegen de Huffington Post.

De retailer stond onlangs nog voor de rechter in zaak die was aangespannen door een sollicitante die een hijab droeg. Volgens haar werd ze niet aangenomen omdat ze niet voldeed aan het beeld dat Abercrombie & Fitch nastreeft voor zijn winkelpersoneel. De winkelketen ligt vaker onder vuur vanwege zijn kritische houding op lichamelijk gebied. Zo weigerde de retailer lange tijd kleding in grote maten te verkopen, omdat Abercrombie & Fitch niet wilde dat dikke mensen de kleding droegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!