​Eerste Blokker-franchiser failliet

De rechter heeft het Blokker-filiaal in ’s-Heerenberg op verzoek van de franchisenemer failliet verklaard. Dit is de eerste keer dat een Blokker-franchiser failliet gaat. "Ik kan me er in elk geval geen ander faillissement herinneren", zegt bestuurssecretaris Peter Krenn tegen RetailNews.

De eigenaar zag zijn omzet al jaren teruglopen. De franchisenemer wijt de dalende winkelverkopen aan een verbouwing van het winkelcentrum. “Sinds een jaar of drie is daar sprake van. Eigenlijk sinds de herinrichting van het centrum is begonnen”, zegt hij tegen de Gelderlander. Bij de vestiging werken twaalf mensen. De winkel blijft voorlopig open om zoveel mogelijk voorraad te verkopen. De franchiser overlegt met Blokker Holding of het moederconcern de exploitatie van het filiaal wil overnemen. "We bekijken de verschillende opties", aldus Krenn.

De franchiser uit ’s-Heerenberg is niet de enige Blokker-ondernemer met problemen. Een ondernemer uit Delft sleepte Blokker Holding onlangs voor de rechter in een kort geding omdat leveringsproblemen bij het distributiecentrum volgens hem tot omzetverlies leidden. Zijn winkel zit inmiddels in de rode cijfers. "Er is een aantal franchisers in zwaar weer", erkent Krenn. "De oorzaak daarvan kan deels in de eigen bedrijfsvoering liggen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!