​Spar werkt aan duurzaam supermarktconcept

Spar ontwikkelt een duurzaam prototype voor zijn nieuw te bouwen supermarkten. Studenten van de Salzburg University of Applied Sciences in Oostenrijk werken mee aan het concept, meldt het platform Duurzaam Gebouwd.

Spar stelt bouwgrond, planningen en kennis beschikbaar voor het project, terwijl de studenten onder meer de bouwmaterialen kiezen. Daarnaast berekenen ze de benodigde energieprestaties van het pand. Zo ontwikkelen de studenten een bioreactor met algen, die de elektriciteit en verwarming moet leveren.

De van oorsprong Nederlandse supermarktketen bouwt of renoveert jaarlijks circa honderd Oostenrijkse vestigingen. Daarbij ligt ook grote nadruk op duurzaamheid en het verminderen van het energieverbruik. Zo leveren zonne- en waterinstallaties bij een aantal supermarkten de volledige energiebehoefte van de gebouwen.

Ook in ons land houdt Spar zich bezig met duurzaamheid. Zo werkt de keten sinds dit jaar met branchegenoot Plus aan gecombineerde vrachten, om het aantal leveringen aan hun dc’s terug te dringen. De retailers hebben op die manier hun totale CO2-uitstoot al met ruim zestig procent verminderd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!