​Vastgoedeigenaar introduceert ‘gratis winkels' in Vlissingen

ME Vastgoed vraagt de eerste maanden geen huur voor zijn winkelpanden in Vlissingen. Ondernemers betalen vervolgens steeds een beetje meer huur. “Daarna leggen we de definitieve huurprijs vast, mede aan de hand van de inkomsten”, zegt Chris McEvoy van de vastgoedeigenaar in de PZC.

ME Vastgoed neemt momenteel panden in het oude deel van de binnenstad van Vlissingen over, om die vervolgens helemaal op te knappen. De bovenverdiepingen worden verhuurd als woonruimte, waarvan het rendement weer wordt gebruikt om ondernemers op de begane grond te helpen iets van de grond te krijgen. “Eigenlijk precies het omgekeerde van hoe altijd werd gedacht”, aldus McEvoy.

De vastgoedeigenaar mikt op winkels die toegevoegde waarde hebben voor de binnenstad, zoals een kleine boetiek of speciaalzaak. “We hebben liever kwaliteit die even tijd nodig heeft en een ondernemer met passie. Daar heeft Vlissingen iets aan.” ME Vastgoed hoopt ook ondernemers van buiten Vlissingen te trekken.

De eerste winkel volgens de nieuwe regeling is inmiddels geopend. De ondernemer achter broodjes- en delicatessenzaak ’t Broadmisje betaalt tot het eind van het jaar geen huur, waarna de huurder de twee jaar daarna drie- tot zeshonderd euro per maand betaalt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends