​Esprit kan niet profiteren van Primark

De hoge verwachtingen bij Esprit over de komst van Primark naar Zoetermeer zijn niet uitgekomen. “Als klanten daar een volle tas hebben gekocht, dan komen ze niet meer hier naartoe”, zegt regiomanager Jennifer Willems in NRC Weekend.

Primark opende bijna twee jaar terug zijn deuren in Stadshart Zoetermeer, waarna het aantal bezoekers in het winkelcentrum volgens onderzoeksbureau Strabo in de eerste zeven maanden met vijftien tot twintig procent toenam.

Het ‘Primark-effect’ is volgens directeur Hans van Tellingen nog altijd niet uitgewerkt, maar Esprit kan er niet van profiteren. “Bij Primark heb je voor tachtig euro een tas vol, bij ons heb je een broek en een truitje”, aldus Willems.

De regiomanager staat tegenwoordig zelf op de winkelvloer van de modeketen om de kosten te drukken. Esprit heeft Unibail-Rodamco al meerdere malen gevraagd om huurverlaging, maar dat bedrijf wil daar niet aan meewerken. Waar op andere locaties de huur wordt verlaagd als de keten laat zien dat de omzet per vierkante meter is gedaald, houdt de vastgoedeigenaar in Zoetermeer zijn poot stijf. “Unibail-Rodamco zegt gewoon heel arrogant: voor jou tien anderen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!