​Alibaba investeert in Amazon-concurrent

De Indiase online marktplaats Snapdeal krijgt een investering van vijfhonderd miljoen dollar (455 miljoen euro). Dat bedrag wordt neergelegd door iPhone-fabrikant Foxxconn, SoftBank en de Chinese internetreus Alibaba.

Snapdeal haalde recent al een miljard dollar aan investeringen op bij onder meer SoftBank, eBay en enkele investeringsmaatschappijen. Alibaba was destijds ook al geïnteresseerd één van de grootste uitdagers van Amazon in India en heeft nu alsnog toegeslagen.

De investering betekent volgens Re/code dat Alibaba voor het eerst echt voet aan de grond krijgt in de veelbesproken e-commercemarkt. Oprichter Jack Ma liet eerder dit jaar al weten dat zijn bedrijf graag wilde investeren in het land dat op China na de meeste inwoners telt.

Reacties

Laatste nieuwsLees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.RetailTrends