​Hugo Boss profiteert van winkelopeningen

Hugo Boss heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met zestien procent zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De van oorsprong Duitse modeketen met het hoofdkantoor in Nederland boekte een omzet van 647 miljoen euro. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

De groei ligt flink hoger dan in het eerste kwartaal van dit jaar, toen al een omzetgroei van negen procent werd genoteerd. De groeiversnelling is veroorzaakt door ‘een erg gezonde ontwikkeling’ van de eigen retailactiviteiten, zegt ceo Claus-Dietrich Lahrs. Het winkelbestand groeide in de eerste zes maanden met 47 vestigingen naar een totaal van 1088.

De vergelijkbare omzet lag bij constante valuta vijf procent hoger dan een jaar eerder. De groothandelsactiviteiten van Hugo Boss noteerden echter een omzetdaling van twee procent. De nettowinst groeide juist met twee procent naar 146 miljoen euro.

Hugo Boss verwacht dit jaar in totaal 65 nieuwe winkels te openen. Daarnaast voorspelt de modeketen ook nog enkele overnames op retailgebied, waarmee die tak een steeds belangrijkere rol op zich neemt. Dit jaar denkt Hugo Boss tussen de 220 en 240 miljoen euro te investeren in het winkelbedrijf.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends