​‘HelloFresh in oktober naar de beurs’

HelloFresh bereidt met zakenbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs een beursgang voor. In oktober krijgt de online aanbieder van maaltijdboxen een notering aan de Frankfurtse beurs, zeggen ingewijden tegen Reuters.

De waarde van HelloFresh wordt door een betrokkene geschat op een miljard euro. In februari kreeg HelloFresh nog een kapitaalinjectie van 110 miljoen euro van onder meer eigenaar Rocket Internet. Rocket Internet zou in het tweede kwartaal ook etailers als Westwing en Home24 naar de beurs brengen.

HelloFresh heeft sinds zijn oprichting in 2011 250 duizend abonnees en bezorgt per maand vier miljoen maaltijden in de Benelux, Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten. De omzet ligt volgens Reuters rond de 120 miljoen euro. Zijn Amerikaanse branchegenoot Blue Apron verkoopt per maand drie miljoen maaltijden. In juni dit jaar werd de marktwaarde van Blue Apron geschat op twee miljard dollar.

Eerder meldde het Duitse vakblad Manager Magazin al dat HelloFresh in 2014 een beursnotatie zou krijgen, evenals Westwing. In plaats daarvan bracht Rocket Internet vorig jaar Zalando naar de beurs. De online fashionretailer haalde daarmee zo’n zeshonderd miljoen euro op.

Reacties