​La Place opent derde Duitse vestiging

Foodformule La Place heeft in het nieuwe Fashion Outlet Montabaur opnieuw een restaurant in Duitsland geopend. Het is de derde vestiging van de keten, die sinds 2013 actief is bij onze oosterburen.

De zusterformule van V&D liet eerder weten in 2014 al te openen in Montabaur. “De planning is bijgesteld”, laat directeur Gerben Boomsma van vastgoedontwikkelaar Stable International weten aan RetailNews. “We hadden te maken met veel bezwaren van omliggende gemeenten, waar retailers vreesden voor hun omzet.”

Fashion Outlet Montabaur werd afgelopen week geopend na een traject van vijftien jaar. “In Duitsland is het heel lastig om als outletcentrum voet aan de grond te krijgen”, verklaart Boomsma. In zijn eerste drie dagen kon Fashion Outlet Montabaur op ruim 52 duizend bezoekers rekenen. Naast La Place hebben meer Nederlandse retailers er een vestiging geopend. Zo zijn G-Star, The Society Shop en Vingino vertegenwoordigd. “We openen met ruim 85 procent verhuurd”, aldus Boomsma.

De komende weken wordt het winkelbestand volgens hem verder uitgebreid. Het outletcentrum beslaat veertienduizend vierkante meter en rekent in het eerste jaar op ruim anderhalf miljoen bezoekers.

Ondanks de moeizame procedures opent Stable in maart 2016 zijn tweede outletcentrum in Duitsland, in Leipzig. De eerste twee fasen van deze overdekte outlet meten achttienduizend vierkante meter. Ook hier nemen Nederlandse retailers hun intrek. “Er is nu al negentig procent van de beschikbare winkelruimte verhuurd. In januari worden de winkels opgeleverd aan de huurders.” Tot nu toe hebben volgens Boomsma drie Nederlandse partijen een huurcontract gesloten voor het komende outletcentrum. Welke dat zijn, wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!