​‘Vergevorderde onderhandelingen over Hunkemöller’

De Amerikaanse investeerder Sycamore Partners wil 440 miljoen euro neerleggen voor Hunkemöller. De onderhandelingen over de Nederlandse lingerieketen bevinden zich inmiddels in een vergevorderd stadium. Dat laten betrokkenen rond de deal weten aan Bloomberg.

Hunkemöller trok eerder dit jaar de interesse van elf partijen, maar zag volgens insiders de meesten afhaken omdat de groei van de winkels tegenvalt. Daarnaast waren ze niet onder de indruk van de ‘roadshows’ van Hunkemöller. Alleen Sycamore en Carlyle bleven vorige maand over in het biedingsproces.

De huidige eigenaar PAI Partners zou volgens de eerste berichten zo’n 550 miljoen euro verlangen voor de winkelketen, die vijf jaar terug voor 265 miljoen euro werd overgenomen van Maxeda. Onder PAI Partners verdubbelde het aantal winkels tot zeshonderd, verdeeld over zestien landen. Volgens topman Philip Mountford zette Hunkemöller vorig jaar vierhonderd miljoen euro om.

Sycamore Partners is een investeringsmaatschappij met het hoofdkantoor in New York. Het bedrijf investeert al in verschillende modeketens- en merken, waaronder Aéropostale en Kurt Geiger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!