​Nederlandse franchisers verkopen Le Pain Quotidien-rechten

De Belgische franchiserechten van bakkerijketen Le Pain Quotidien zijn door zijn Nederlandse eigenaren overgedaan aan het hoofdkantoor. “Na 25 jaar zijn de 29 Belgische winkels - onder meer de allereerste winkel, in de Dansaertstraat in Brussel - weer in onze handen”, zegt ceo Vincent Herbert tegen zakenkrant De Tijd.

Le Pain Quotidien werd al snel na zijn oprichting in 1990 gekocht door de industriële bakkerij Van de Kerkhove, die op zijn beurt in 2011 de franchiserechten aan enkele Nederlanders verkocht. Zij werden daarmee ook verantwoordelijk voor het Belgische winkelbestand en werkten daarvoor met subfranchisers.

De Nederlandse eigenaren besloten hun franchiserechten voor België te koop te zetten, waarna het hoofdkantoor toehapte. Met de deal is enkele miljoenen gemoeid, maar hoeveel wil Herbert niet zeggen. Het bedrag wordt neergelegd door het eigen vermogen van de aandeelhouders.

De huidige groep van tien (sub)franchisers in België werd de afgelopen jaren niet uitgebreid. Dat was echter de beslissing van de vorige eigenaren, zegt Herbert. “Ik ga bekijken of we dat moeten herzien.”

Le Pain Quotidien wil hoe dan ook uitbreiden, vertelt hij. “Nu groeide de Belgische tak met één tot twee winkels per jaar en dat tempo willen we aanhouden.” Ook in het buitenland moeten er winkels bij, zowel in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië als Europa. De bakkerijketen beschikt in ons land over twee vestigingen in Amsterdam en één in Amstelveen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!