​Zalando gaat meer distributiecentra bouwen

Zalando opent volgend jaar een eerste magazijn buiten Duitsland. De online modeverkoper werkt samen met een partner aan de opening van een ‘satellite warehouse’ in Italië begin volgend jaar. Dat heeft Zalando laten weten bij de bekendmaking van zijn halfjaarcijfers.

Zalando beschikt momenteel over distributiecentra in Erfurt en Mönchengladbach. Die laatste wordt uitgebreid om in de eerste helft van 2017 over de maximale capaciteit te beschikken. Daarnaast wordt er vanaf komend najaar gewerkt aan een derde logistieke hub in zijn thuisland, met dezelfde capaciteit als in Erfurt en Mönchengladbach. Waar dit distributiecentrum komt, maakt Zalando niet bekend.

De Duitse etailer heeft verder zijn groeiverwachtingen voor dit jaar naar boven bijgesteld. Waar eerst uit werd gegaan van een groei van twintig tot 25 procent, gaat de omzet naar verwachting met 28 tot 31 procent toenemen. “Dankzij onze focus op klanttevredenheid hebben we in de eerste helft van 2015 een uitzonderlijke omzetgroei laten zien en is de winstgevendheid verbeterd”, aldus bestuurder Rubin Ritter.

De omzet van Zalando groeide in de eerste zes maanden van dit jaar met 31,5 procent tot 1,38 miljard euro. Het modeplatform zag verder het aantal actieve klanten toenemen van 13,7 naar 16,4 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends