​American Apparel zit op zwart zaad

American Apparel heeft waarschijnlijk niet genoeg financiële middelen om het de komende twaalf maanden vol te houden. Dat heeft de kledingketen laten weten aan zijn aandeelhouders, meldt Reuters.

De Amerikaanse retailer vreest naar eigen zeggen dat het overeenkomsten rond zijn kredietfaciliteiten niet kan nakomen. American Apparel was in gesprek met kredietverstrekker Capital One Business Credit Corp over vrijstelling voor het niet naleven van afspraken, maar er werd geen overeenkomst bereikt. Dat heeft een ‘nadelig effect’ op de financiële situatie, aldus American Apparel.

American Apparel maakt de afgelopen vijf jaar verlies. Gedurende die periode zag de retailer zijn marktwaarde krimpen van 540 miljoen dollar (484 miljoen euro) naar negentig miljoen dollar. Alleen al dit jaar daalde zijn beurskoers met tachtig procent.

De kledingketen verwacht over het tweede kwartaal een verlies van negentien miljoen dollar in de boeken te moeten zetten. Naar verwachting is de omzet met zeventien procent gedaald naar 134 miljoen dollar.

Intussen is de retailer bezig met een reorganisatie waarbij onder meer een aantal winkels worden gesloten. Daarnaast is de keten verwikkeld in een juridische strijd met oprichter Dov Charney, die vorig jaar werd ontslagen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends